Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Céges facilitálás a biztonsági kultúra javítása érdekében


 

 

2. Biztonságközpontú facilitálás a gyakorlatban
A biztonságot nem csak a jelszavak szintjén, hanem azt tényleg fontosnak tartó cégeknél a biztonsággal kapcsolatos döntések meghozatalát készséggel facilitáljuk. Mint független, tehát nem a céges hierarchiában dolgozó facilitátornak nem vagy sokkal kevésbé kell vékony jégen járnunk. Nem kell taktikáznunk. A facilitálás díját előlegbekerévől ügyfelünk már a facilitálás idejére kifizette. Még a számla ki nem fizetésével sem lehet ránk nyomást helyezni, a legrosszabb scenario, hogy máskor nem minket bíznak meg, de ettől egy grammal sem kell kevesebb áfonya levet vennünk a Lidl-ben. 
Magyarán - hogy idézzük a klasszikust - nekünk nem kell fejbólintó Jánost előadni, nem kell Nyalinger Béla zsebcirkálósra venni a figurát. Nem kell diplomáciai szempontokat figyelembe véve manővereznünk. Azt biztosítjuk, hogy a döntéshozatal folyamata jól működjön. Ha a főnök nem engedi szóhoz jutni a kollégáit, akkor szót adunk mi, ha valaki "szétdumálná" az egyeztetést, mi mederben tartjuk. Az akár csak akaratlanul is, de manipulatív megjegyzéseket, hozzászólásokat annak tartalma és jellege szerint kezeljük. 20 éves szervezeti viselkedés / organizational behavior tanári, és a több éves Tudományos Akadémia Tudásmenedzsment Albizottsági tapasztalatunk birtokában megóvjuk a facilitálással minket megbízókat az ún. csoportgondolkodás, továbbá az ún. confirmation bias, meg a szelektív észlelés minden egyéb pszichológiai átkától. A hatalmi és a teremben zajló emberi játszmákat igen jelentősen csökkentjük. Ha valaki a világos jelzés, visszajelzés dacára nem változtat, kezeljük. Ha az egyik felső- vagy középvezető (Bertalan) a másik szervezeti egység vezetőjének (hívjuk Istvánnak) - mielőtt az István megmukkant volna - előre kedvesen szól, hogy: "édes drága Pistikém, ugye legalább most majd megkímélsz minket attól, hogy ezredjére"...., akkor ISTVÁN lehetőséget kap arra, hogy igenis elmondja a mondókáját. Sőt, bátorítjuk, hogy ha vannak érvei, adatai, bizonyítékai, nyugodtan ragaszkodjon a vesszőparipájához. És Bertalan is kap visszajelzést. Ha Bertalan nem veszi észre magát, a második visszajelzésben már felhívjuk a figyelmet arra, hogy "Bertalan, mi sem mondjuk neked, hogy édes drága Ber-ci-kém ugye legalább most majd megkímélsz minket attól, hogy ezredjére...., Szóval. Bercikém helyett Bertalan! Kérlek maradj a témánál. Gondold át, hogy mi az értékes mondanivalód és azt oszd meg velünk". 
Majd újra a teljes társasághoz fordulunk:
"Ott voltunk, hogy Attila mondtad, hogy a levegő minősége rossz, Gabi pedig, hogy az erősebbre vett szellőztetés esetén a munkatársak fülét, szemét védeni kell. Ami Anikó részéről felvetette azt a kérdést, hogy a munkalapokat lehet-e majd az asztalon lapozni 5-ös erősségű hurrikán idején. Ha pedig nem, akkor megoldást kell találni. Most azon törjük a fejünket, hogy milyen potenciális megoldások vannak arra, hogy ...... Gyűjtsünk össze legalább 10-et, ezt csináljuk úgy, hogy..... Tessék? Igen! Ugye Levente azt mondtad, hogy fel kéne őket erősíteni, amihez majd az lesz a kérdésünk, hogy hova lehet őket ergonomikusan felerősíteni, úgy, hogy jól látható legyen, hogy a huzat ne lapozzon, lehessen visszafelé is lapozni, a régi munkautasítással egymás mellé helyezni .... Erre is rátérünk, ha úgy döntötök, hogy ez az irány a jó, de most még arra "brain stormingoljunk", hogy csak a befúvás erőssége lehet-e a megoldás!

Hívjanak ha a biztonság fontos, és egy, a döntéshozatal folyamatán eredményesen őrködő, megoldásorientált facilitátor segítsége jól jönne!